Martien van Winden

Martien van Winden (1957) is sinds 2006 oprichter en beheerder van Beleggingsfonds Hoofbosch. Hij beheert geen andere beleggingsinstellingen.

Hij heeft een MBA van de Universiteit Nijenrode. Van Winden is ruim 30  jaar actief als belegger en bekleedde op dat terrein directiefuncties bij o.m. Robeco en Theodoor Gilissen Bankiers.

In 2000 publiceerde hij, op de top van de beurshausse, zijn bestseller over de Nederlandse economische geschiedenis “Rijk Blijven”. In dit boek waarschuwde hij voor het irrationele kuddegedrag van beleggers en pleitte hij voor een ruil van aandelen in obligaties. In 2001 volgde “Nederland De schatkist van Europa”, over het wel en wee van de Europese eenwording en de introductie van de euro. Toen al waarschuwde hij voor het gevaar van het "euro-experiment". In 2003 publiceerde hij, samen met dr. Marius Rietdijk, een studie over scenarioplanning: “Slag om de Toekomst”.

In 2010 verscheen zijn nieuwste boek "De Financiële Canon van Nederland".

Van Winden is gastdocent strategisch management aan de Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en opleidingscentrum De Baak. Hij is lid van de accreditatiecommissie van DSI (Dutch Securities Institute).

Klik hier voor interviews in bladen, op radio en tv.

Volg Martien van Winden op Twitter


Copyright 2017 Hoofbosch   .  Disclaimer  .  Privacybeleid  .  Inloggen